HK-választás 2008

2008.02.10. 21:07 | szegapeter | Szólj hozzá!

Címkék: schönherz villanykar hk kb

Szega Péter vagyok, KB-közeli villanykari hallgató. Idén elindulok a HK-választáson.Szega Péter (Szpé), IIII. vellany


Azért jelöltetem magamat a KB által annektált HK-ba, mert mondták. Nem hangosan, de meghallottam.

Az elmúlt években számtalan kollégiumi, koleszos és schönherzes eseménnyel kapcsolatban találkozhattatok velem. A szakértelmemet az alábbi posztokon halmoztam fel:
 • négyszer fókáztam Banális után, két poharat törtem csak össze;
 • a szaunát többször is kitakarítottam, és a ferde szeget beljebb ütöttem a kalapáccsal (Rambi felügyelte a Munkát);
 • voltam a legutóbbi Gólyatáborban, olyan jó beépített gólya voltam, hogy tévedésből felvettek infóra, és 12 kreditet már teljesítettem is;
 • a Hetek Tanácsán több alkalommal is szolgáltam fel sört;
 • minden szakesten álltam az ajtónál, és fáztam;
 • Qpán hánytam, trüttyöltem ratylit, és két esetben beleragadtam a rücsökbe;
 • a régi HK-t mindig szívből, halkan - de biztosan - megvetettem, arctalanul lenéztem, listákon szídtam, munkáját becsméreltem, tagjairól pletykákat és szexuális úton terjedő betegségeket terjesztettem;
 • az Impulzust tüntetőleg nem olvastam el, és otthon elégettem, mindig.
Úgy gondolom, hogy a fentiek alkalmassá tesznek arra, hogy
 • Kari Tanácson csöndben üljek;
 • HK-ülésen meg se szólaljak;
 • a kari bizottságokból tüntetőleg hiányozzak;
 • a HK/KB/KKB alkalmi- és állandó bizottságaiban gyakran és sokáig sörözzek.
Rájöttem (-tünk) arra is, hogy nagyon sok dolgot sokkal jobban lehetne csinálni, mint az a régi (ún. köcsög) HK csinált. Mondom is.

Szakirány-besorolás: ez egy hülyeség, feleslegesen koncentrálja a hatalmat a hallgatói csúcsszerv kezébe. Már dolgozunk az új rendszeren, melynek neve: szakirány-besorolódás. A lényeg az, hogy a hallgatók a Schönherz Qpán a kocsmafutás alatt szerzik meg a számukra oly fontos szakirányos helyeket, amiket hol egy fél tequiláért, hol egy alaposan kikevert sörért vesztegetünk nekik. Nincs sértődés, teljes egyenjogúság, hurrá!

Szoctám: ehhez nem értek, de tudom, hogy a többi KB-s se, így aztán jó kezekben lesz.

Tantám: javaslom, hogy az ösztöndíjat is nevezzük át, mert ösztöndíjat azt sosem kaptam, hátha itt nagyobb szerencsével járok. Mindenki alanyi jogon kap tantámot, kupon formában, amit bármelyik hétközi bulin beválthat tetszőleges alkoholos italra. A KB-soknak ugyanez, csak 10-szeresen.

Pályázati: az erre a célra elkülönített összeget kilopjuk a MÁSZDISZ és a MAZSIHISZ segítségével, a maradékot az Alapítvány elissza, a Telekom meg hozza a számlát.

Közéleti: ez egy árnyékposzt, amit a KB visz, nem is akarok többet róla hallani.

Gazdasági: itt sok előrelépést látok. A Schönherz 18. emeletét például egy az egyben átvisszük Debrecenbe DISZ-irodának.

PR: megszűnik a honlap, a HKnews és az ügyelet. A PR-os teendőket a Schönherz E-liftjének déli oldalán végezzük, éves rendszerességgel. Fő a tájékozottság és a tájékoztatottság!

Utánpótlás-nevelés: legyen ugyanaz, mint otthon - belterjes.

EHK: az EHK az ellenségünk, mint az közismert. Mondjon le!

Alelnök: hozza a sört.

Elnök: ő meg kibontja, és körbeadja.

Lemondás

2007.10.13. 08:45 | szegapeter | Szólj hozzá!

Nagy hír van a HK háza táján: lemondott Rambi, Donát, Adrián, Ádám, Attila és Robi. Ennek kifejezetten örülök, mert eddig se csináltak semmi jót, csak kavartak össze-vissza - már amennyire ezt egy átlag hallgatóként érzékelte az ember.

Üzenet nekik:
A közéleti szereplést hagyjátok abba, nem nektek való. Meg ne próbáljatok elindulni a következő választáson, mert balfaszok vagytok, és azok is maradtok. Kapjátok be mindannyian.

Üzenet egyenként:
Rambi: A világtörténelem legrosszabb alelnöke voltál.
Donát: Nem értesz te semmit se, ami meg rosszabb, hogy nem is érthetsz semmit se.
Adrián: Te szimplán nem vagy normális.
Ádám: Ádámról nem tudok a jóízlés határain belül nyilatkozni.
Attila: Az Attilát nem ismerem, de a cselekedetei alapján egy pöcs.
Robi: Robi, te már egy éve is egy kétszínű áruló voltál, és ez most sincs másképp.

Két hónap

2007.04.03. 14:04 | szegapeter | Szólj hozzá!

Címkék: szpe

Tudom, tudom, két hónap szünet volt, de hát én is ember vagyok, meg aztán nem egyedülálló az ilyen hosszú hallgatás, ugye, Laci?

Másodjára

2007.01.31. 00:53 | szegapeter | Szólj hozzá!

Címkék: szpe

Kedd este, szerda hajnal, igazából a kettő között számomra túl nagy különbség nincs. Azoktól, akik szerint ez nem igaz, ezúton bocsánatot kérek. Most pedig szeretnék mesélni egy kicsit magamról.
Szega Péternek hívnak, ezt bizonyára Ti is kitaláltátok már. Nem szeretem az internetes anonimitást, illetve ez így nem teljesen pontos. Nem szeretnék álnéven blogolni, jelentsen ez bármit is. Amit ide fogok írni, az mind olyan lesz, amit én teljes mértékben vállalok - nem csak az Interneten, hanem személyesen is. Így pedig fölösleges lenne valamilyen álnév vagy becenév mögé bújni.
Egyetemista vagyok. Budapesti vagyok. Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerelmes is vagyok. És álmos vagyok, úgyhogy megyek aludni...

Egyszer mindent el kell kezdeni...

2007.01.28. 00:15 | szegapeter | 2 komment

Címkék: begin

Vannak dolgok, amiket az ember vagy hirtelen felindulásból tesz meg, vagy sokat rágódva, tépelődve. Így voltam, vagyok én a blogolással. Manapság mindenki blogol - ez volt egyébként az, ami leginkább azt mondatta velem: ne. Viszont sok mindent szeretnék és fogok is itt leírni, amit máshol nem.
Remélem, kezdetnek ez is megteszi. Legközelebb kedden jelentkezem. Ha teheted, nézz vissza az esti órákban.